Cine suntem

Clubul Sportiv Taeback a luat fiinţă la laşi în anul 2007, la iniţiativa unor sportivi cu o experienţă de peste 20 ani în domeniul artelor marţiale, experienţă atât competiţională cât şi în îndrumarea altor practicanţi pe această cale.
Clubul este condus de antrenori şi instructori experimentaţi şi autorizaţi ce sunt preocupaţi de autoperfecţionare şi continuă dezvoltare, atât personală cât şi a sportului la nivel local, participând în acest sens la seminarii internaţionale şi stagii de pregatire organizate special de către Federaţia Română de Taekwondo WTF cu participarea unor mari maeştri internaţionali.
În prezent avem o sală activa în orasul laşi, cu mai multe grupe de sportivi (începători şi avansaţi) care iau parte săptamânal la 3 antrenamente.

Obiectivul nostru pe termen mediu şi lung este de a susţine sportul ieşean prin:
– Promovarea unei bune dezvoltări fizice şi psihice a copiilor noştri;
– Promovarea educaţiei fizice şi sportului pe grupe de vârstă;
– Descoperirea, îndrumarea şi pregătirea persoanelor talentate în practicarea sportului, în special a disciplinei Olimpice Taekwondo WTF, respectând legile în vigoare precum şi toate regulamentele şi instrucţiunile în domeniu;
– Realizarea de programe educaţionale pentru toţi practicanţii şi în special pentru copii;
– Promovarea în loturile naţionale a sportivilor talentaţi în vederea participării la evenimente internaţionale (Campionate Balcanice, Campionate Mondiale şi chiar Jocurile Olimpice).
– Pregătirea de noi generaţii de tehnicieni care să deschidă la rândul lor calea viitorilor sportivi, canalizând în felul acesta energia tinerilor în direcţii folositoare şi constructive;
– Promovarea Sportului Olimpic Taekwondo WTF prin demonstraţii, cursuri, stagii de pregătire, competiţii şi mass-media;
– Promovarea contractelor şi colaborărilor cu organizaţii şi organisme similare ori diferite instituţii din ţară şi străinătate.

Cantonamente munte

Pregătire fizică şi tactică în vederea participării la campionatul naţional de copii şi cadeţi ce a avut loc la Sala Polivalentă din Miercurea Ciuc

Antrenamente sală

 

Antrenamentele zilnice fac parte dintr-un programul riguros stabilit de însuşire a cunoştinţelor şi de perfecţionare a tehnicilor specifice

SEMINAR INTERNAŢIONAL – European Taekwondo Seminar

Seminarul tehnic desfăşurat în perioada 1-4 octombrie 2009 destinat specializării instructorilor a fost un real succes pentru ETU (European Taekwondo Union) dar evident şi pentru Federaţia Română de Taekwondo WTF ce a reuşit să organizeze în condiţii foarte bune acest unic eveniment pentru taekwondo-ul european. Unicitatea acestui eveniment a constat în prima prezenţă publică în cadrul unei activităţi organizate la nivel continental, destinată instruirii unor tehnicieni, a Grand Master Kang Shin-Chul, simbol al noii generaţii cu performanţe notabile în activitatea de taekwondo internaţional.
Programul seminarului a urmărit îmbunătăţirea cunoştiintelor de metodică şi execuţie a tehnicilor, cunoaşterea cerinţelor de evaluare pentru competiţiile de poomsae, cât şi execuţia cu succes a unor tehnici în competiţia de kyorugi, astfel acoperind cerinţele participanţilor oferindule acestora o noua viziune asupra taekwondo-ului.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa preşedintelui Federaţiei Române, domnul Apostol Constantin, secretarul general ETU, Gerrit Eissink, maestrul Jaffar Zareei şi a numeroşi tehnicieni din Europa: Anglia, Olanda, Germania, Norvegia, Portugalia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Slovenia, Republica Moldova şi România.

COMPETIŢII NAŢIONALE

În scurta perioadă de activitate a clubului ce a avut ca scop descoperirea, iniţierea şi antrenarea în special a copiilor, ne putem mândri cu medalii obţinute în urma participării la evenimente din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Taekwondo WTF: Campionate Naţionale, Cupe ale României şi Open-uri Internaţionale (Dracula Open România). La aceste competiţii participările noastre au fost încununate de succes, sportivii noştri întorcându-se cu numeroase medalii şi diplome.

COMPETIŢII INTERNAŢIONALE

Clubul Taeback laşi, deşi un club tânăr, şi-a asumat la finalul anului 2009 un obiectiv îndrăzneţ şi anume să organizeze împreună cu un alt club partener din Focşani o competiţie de talie internaţională, cu tradiţie în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Taekwondo WTF, şi anume Dracula Open ediţia a VII-a (www.draculaopen.ro). Acest obiectiv a fost atins cu succes, la acest eveniment participând peste 150 de sportivi din ţări precum România, Bulgaria, Grecia, Kazakhstan.